recordere.dk forum     Det danske community for hjemmets elektronik og indhold     Siden 2003
<b>Forside</b> Forside > Recordere, afspillere og foto > Blu-ray afspillere
  Nye indlæg Nye indlæg  Seneste forum emner Seneste   Seneste forum emner (vindue) Vindue   De emner du deltager i Mine emner RSS Feed - BluRay Re-mastered
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Emne lukketBluRay Re-mastered

 Besvar Besvar Side  <1 345
Forfatter
Besked
Spaghetti Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 08-Februar-2006
Status: Offline
Point: 256
Direkte link til dette indlæg Sendt: 21-Maj-2007 kl. 12:54

Jeg vælger at tolke "moho"´s indlæg som provokerende/nedladende. Så må du endeligt sige til, hvis jeg har tolket forkert.

Dernæst vælger "moho" at sende mig en privat besked :

Kære Spagetti

I TV ens barndom havde alle sort/hvide Tv en knap for indstilling af Højden (vertikal forstærkning ).

En sådan ligesom mangler i almindelig Tv, mens samme mulighed er i CRT Computerskærmene.

Altså muligheden for se en 2,40 film og så ligesom eksperimentere med hvor meget forvrængning man ville acceptere, eller gøre sine bjælker nå ja, smallere 

Når man så åbentlyst skilter med sin manglende tekniske indsigt og fuldstændigt har misforstået hvad emnet drejer sig om, så undlader jeg at svare på ovenstående...

"Her er der kun løsningen med de sorte bjælker, hvilket vi har levet udmærket med i alle årene."  Ren vrøvl.. Sorte bjælker er ikke den eneste løsning. Dernæst postulerer du at "vi" har levet udemærket med det i alle årene... Vrøvl. Tal for dig selv..

Til top
Spaghetti Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 08-Februar-2006
Status: Offline
Point: 256
Direkte link til dette indlæg Sendt: 21-Maj-2007 kl. 12:58
En lille side-bemærkning... Det er totalt ulogiske, at skrive dén privat-besked. Skriv den dog i tråden...
Til top
moho Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem
Avatar

Oprettet: 27-April-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 3069
Direkte link til dette indlæg Sendt: 21-Maj-2007 kl. 13:56
Jeg troede Re-mastered stod for problemer med kvalitet, hvad det end bunder i at kvaliteten skulle være et problem. I modsætning til om det skulle betyde ændring i formatet 16:9 eller 2,40.

Redigeret af moho - 21-Maj-2007 kl. 13:58
Til top
Spaghetti Se dropdown menu
Super bruger
Super bruger


Oprettet: 08-Februar-2006
Status: Offline
Point: 256
Direkte link til dette indlæg Sendt: 21-Maj-2007 kl. 14:17

Læs hvad "AV-Precision" skriver på side 1 i denne tråd :

Under produktionen af en film (eller musik) tager man rå-materialet, mixer sammen til det endelige resultat, og dette kaldes en Master. Al reproduktion af materialet sker efterfølgende fra denne originale master. Mastering er dén proces som materialet gennemgår når det skal overføres fra den originale master, til det endelige format. Efter master'en er der mulighed for forskellig manipulation af materialet, for at tilpasse materialet til det medie det skal gengives på. Eksempelvis er farvegengivelsen i NTSC, PAL og HDTV forskellig. Et andet eksempel er at man ofte påfører dynamisk kompression af lyden når man udgiver en CD, selv om denne dynamiske kompression ikke ligger på masteren.

"Mastered in High Definition" betyder såmænd bare at overførslen fra masteren til Blu-Ray er foretaget i HD, hvilket må siges at være en selvfølge for en Blu-Ray udgivelse.

En re-master, hvadenten der er tale om en film eller en CD, betyder blot at man har foretaget en ny mastering-proces i forhold til den oprindelige. Det siger intet om hvorvidt kvaliteten er bedre eller ringere, bare at den er foretaget påny. Det kan dække over kvalitetsforskelle fra ingen overhovedet, til særdeles dramatisk. Der er eksempler på at re-mastering kan forbedre ydelsen dramatisk, og eksempler på at re-master versionerne er markant ringere end den originale version. I nogle tilfælde dækker re-mastering over mere end bare overførslen fra masteren som sådan, der kan være tale om en helt ny mixing direkte fra rå-materialet. Bjergkøbing Grand Prix er f.eks. mixet forfra, for at lave et 5.1 lydspor ud fra materiale der oprindeligt var mono.

Altså: Re-master er en meget generel betegnelse, der ikke siger noget som helst om kvaliteten.

 

Til top
Otto J Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem

Branchemedlem

Oprettet: 04-Marts-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 11218
Direkte link til dette indlæg Sendt: 21-Maj-2007 kl. 14:29

Oprindeligt skrevet af Kandersen Kandersen skrev:

Eller man kunne gøre ligesom i biograferne. Der har lærredet een størrelse (pga. gardiner foran) når de viser reklamer etc. Og når filmen så begynder, så ruller gardinerne yderligere ud til siderne.
Hmm det må være det man kalder for fast aspekt med variabel ratio. LOL!

Det er skam stærkt på vej. Se f.eks. lærredet i dette setup:

http://www.av-precision.dk/avp/showpage.aspx?page=4

Denne opstilling er dog med 16:9 billedstørrelse, blot med maskering. Se evt. denne forklaring på hvordan en 16:9 projektor kan blive til en 21:9 projektor:

http://www.runco.com/cinewide.html

Et firma som Stewart leverer p.t. ca. en tredjedel af lærrederne på det amerikanske marked som 21:9 lærreder! I de tunge opstillinger er dette helt sikkert fremtiden - ligesom i biografen, har du fast højde på billedet, og forskellig bredde alt efter filmen. Det er dén måde de bliver vist på i biografen, og det er dét der er forklaringen på at man ofte vælger at indspille i det format - det giver i biografen et STØRRE billede end 16:9, ikke mindre. Meningen med Cinemascope er således at give en større oplevelse. På almindelige tv og projektor-opstillinger, er resultatet i stedet en mindre oplevelse, og det er helt korrekt at det giver en forkert oplevelse af filmen. Derfor er der i hjemmet et trade-off imellem fordelen i at se hele filmen, og ulempen ved at oplevelsen i forhold til andre film så bliver for lille. Jeg er klar fortaler for at det er vigtigere at vise hele filmen (dvs. i det originale aspect ratio) end at fylde billedet ud, men jeg skal ærligt indrømme at det giver en HELT anden oplevelse af cinemascope filmene, når man viser dem i samme højde som 16:9 udsendelser, men med større bredde. Som sagt, det kommer vi til at se meget mere til i high-end markedet i de kommende år. Men det er indtil videre ikke for "fattiglusene"...



Redigeret af AV Precision - 21-Maj-2007 kl. 14:31
Til top
FNørd Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 22-Oktober-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 702
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-Maj-2007 kl. 09:04

Et eller andet sted har jeg set at Optoma HD81 også understøtter et anamorph objektiv.

Med hensyn til "fattiglusene" - hvor dyrt er det? Har man ikke råd hvis man er nødt til at spørge?

Afmaskningen i siderne må være enklere at lave end en firevejs?

De kunstværker der er fremstillet, får vi nok ikke instruktøren til at lave om til et andet format. Spørgsmålet kan så være om man i fremtiden vil skele til hjemmemarkedet med 16:9 format. Eller om det fortsat er biograferne der skaber indtjeningen for filmproducenterne. Det er pengene der driver værket og den dag der er flere penge i BR/HD DVD markedet end i biograferne, kan det være at mere bliver produceret til et format der passer bedre til BR/HD DVD.

Egentligt er det vel også okay at ha plads til undertekster uden at de skal stå oppe i billedet? Spørgsmålet er så om nogen i branchen bekymrer sig om det. Overthere i filmens hjemland har de ikke så meget brug for undertekster, så dem er der nok ikke "penge i". Undertekster bliver således vores lille niche-problem.

Med hensyn til tonen overfor hinanden, havde jeg en svær kamp med at få læst det hele. Føler det er belastende med alle de negative udgydelser der for mig kun sænker min agtelse for afsenderen (spændende om I alligevel føler at dette absolut skal besvares - I behøver ikke gøre det for min skyld *S*).

Med venlig hilsen og ønsket om gode behagelige dage til ALLE

FNørd

 

Til top
Otto J Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem

Branchemedlem

Oprettet: 04-Marts-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 11218
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-Maj-2007 kl. 10:01
Oprindeligt skrevet af FNørd FNørd skrev:

Med hensyn til "fattiglusene" - hvor dyrt er det? Har man ikke råd hvis man er nødt til at spørge?

Det afhænger lidt af hvor godt løsningen skal være lavet. Mitsubishi projektorer har f.eks. en løsning hvor du bare benytter 2.35:1 feltet i DLP-chippen, og så kan du vælge et 2.35:1 lærred. Det koster opløsning når man kører 16:9, fordi du ikke bruger hele chippen. Den "rigtige" løsning indebærer separat skalering der kan håndtere vertical stretch, en optik der breder billedet ud til 2.35:1 og kan fjernes når man kører 16:9 (så man har fuld opløsning i begge formater), og et 2.35:1 lærred med masking. En sådan løsning vil i praksis løbe op i pænt over 100.000,- alt inklusive. Men det er fedt...

For dem der synes det er dyrt, kan jeg sige at jeg lige har været i München og kigge på lidt af det sjove gear. Her var bl.a. en opstilling med 6 Runco-projektorer, alle i 2.35:1. Toppen af poppen hed 80.000,- for projektoren, 11.000,- for cinemascope-optikken og 21.000,- for lærredet. Og ja, de regner i Euro i München...

Oprindeligt skrevet af FNørd FNørd skrev:

Afmaskningen i siderne må være enklere at lave end en firevejs?

Det er det også. Jeg tror du slipper med 60-70k og opefter for Screen Research lærreder, hvis der "kun" skal være maskering i siderne... Der er dog billigere alternativer på vej, men det bliver stadig ikke i den billige ende. En af årsagerne til dét er, at hvis man er film-entusiast nok til at ville investere i sådan et setup, så er man som regel også klar over vigtigheden af et godt lærred - derfor er der ikke rigtigt det helt store marked for en lavkvalitets-løsning, det er kun de absolut bedste lærreder der indtil videre fås med masking. Et 2.35:1 lærred uden masking kan dog fås for rimelige penge, så en "fattigmands-løsning" er f.eks. en Mitsubishi projektor og et 2.35:1 fastramme-lærred fra Quality Screen eller Lissau. Det kræver ingen eksterne optikker eller scalere, men giver så heller ikke den helt ultimative oplevelse, fordi man som sagt bl.a. begrænser opløsningen i 16:9, og ikke har maskering. Men effekten af at 2.35:1 film bliver større og ikke mindre end 16:9, er i behold med sådan en opstilling.

Oprindeligt skrevet af FNørd FNørd skrev:

De kunstværker der er fremstillet, får vi nok ikke instruktøren til at lave om til et andet format. Spørgsmålet kan så være om man i fremtiden vil skele til hjemmemarkedet med 16:9 format.

Det er et godt spørgsmål. 1.85:1, og siden Cinemascope, er netop blevet opfundet for at adskille oplevelsen i biografen fra oplevelsen i hjemmet, for at få folk til at gå i biffen. Men filmproducenterne har i dag ikke helt den samme skræk for hjemme-markedet som tidligere. De fleste tegnefilm er f.eks. lavet i 1.85:1. Jeg tror der vil være meget forskel på hvordan forskellige instruktører vil håndtere formaterne. Jeg kunne sagtens forestille mig at nogle tænker på hjemmemarkedet og laver 1.85:1, mens andre går i den modsatte retning, og laver "Ben Hur-formatet", 2.76:1, for at adskille sig fra de af de amerikanske hjemmebio'er der har 2.35:1.

Oprindeligt skrevet af FNørd FNørd skrev:

Egentligt er det vel også okay at ha plads til undertekster uden at de skal stå oppe i billedet? Spørgsmålet er så om nogen i branchen bekymrer sig om det. Overthere i filmens hjemland har de ikke så meget brug for undertekster, så dem er der nok ikke "penge i". Undertekster bliver således vores lille niche-problem.

Lige præcis, og hvis underteksterne er vigtige for én, så skal man nok lige tænke en ekstra gang før man investerer i et 2.35:1 setup. Men forhåbentligt er det noget som afspiller-producenterne sætter fokus på, ved at give mulighed for at flytte på underteksterne, så man selv kan bestemme om de skal op i 2.35:1 feltet eller ej. Den funktion findes mig bekendt kun på PC-løsninger, samt Kaleidescape systemer (som er i den knapt så sjove prisklasse).

Til top
musicus Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 10-Juli-2006
Sted: Østjylland
Status: Offline
Point: 2149
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-Maj-2007 kl. 14:19
Oprindeligt skrevet af AV Precision AV Precision skrev:

Men forhåbentligt er det noget som afspiller-producenterne sætter fokus på, ved at give mulighed for at flytte på underteksterne, så man selv kan bestemme om de skal op i 2.35:1 feltet eller ej. Den funktion findes mig bekendt kun på PC-løsninger, samt Kaleidescape systemer (som er i den knapt så sjove prisklasse).


Jeg har ved selvsyn konstateret, at i hvert fald Panasonics DVD-afspillere: DVD-S52, DVD-S97 og DVD-S99 alle har denne funktion indbygget. Noget, som jeg har haft megen nytte af ved afspilning af det smalle filmformat, med bjælker foroven og forneden: Så kan man bare køre underteksterne ned i det sorte felt, så de ikke forstyrrer billede-oplevelsen. Smart.

Men det har også været de eneste gange, hvor jeg har kunnet tillægge de irriterende "bjælker" nogen egentlig nytteværdi.

Redigeret af musicus - 22-Maj-2007 kl. 14:28
LG 50PK250N (ISF-kalibreret), Optoma HD200X

2x Denon DVD-2930

2x Toshiba HD-XE1,

Panasonic DMP-BD45, Philips BDP-9500

Strong SRT 8410, Sony HT-DDWG800

2x DVDO Edge
Til top
JesperLund Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 21-Januar-2006
Sted: Darknet
Status: Offline
Point: 8022
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-Maj-2007 kl. 14:40

Oprindeligt skrevet af musicus musicus skrev:

Jeg har ved selvsyn konstateret, at i hvert fald Panasonics DVD-afspillere: DVD-S52, DVD-S97 og DVD-S99 alle har denne funktion indbygget. Noget, som jeg har haft megen nytte af ved afspilning af det smalle filmformat, med bjælker foroven og forneden: Så kan man bare køre underteksterne ned i det sorte felt, så de ikke forstyrrer billede-oplevelsen. Smart.

Det er smart (jeg har selv en S49, og glæder mig over denne feature), men du kan kun køre underteksterne ned, ikke op. Projektorfolket vil gerne køre underteksterne op, så de ikke står i letterbox området, da de så efterfølgende kan croppe de sorte bjælker og skalere til "fuld" højde...



Redigeret af JesperLund - 22-Maj-2007 kl. 14:41
Linux FTW, afspiller nu Blu-ray film på Ubuntu 12.04 med VLC direkte fra optisk disc.
Til top
musicus Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 10-Juli-2006
Sted: Østjylland
Status: Offline
Point: 2149
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-Maj-2007 kl. 14:44
Oprindeligt skrevet af JesperLund JesperLund skrev:

Projektorfolket vil gerne køre underteksterne op, så de ikke står i letterbox området, da de så efterfølgende kan croppe de sorte bjælker og skalere til "fuld" højde...

Nåh, sådan. Aha.
LG 50PK250N (ISF-kalibreret), Optoma HD200X

2x Denon DVD-2930

2x Toshiba HD-XE1,

Panasonic DMP-BD45, Philips BDP-9500

Strong SRT 8410, Sony HT-DDWG800

2x DVDO Edge
Til top
Otto J Se dropdown menu
Platin medlem
Platin medlem

Branchemedlem

Oprettet: 04-Marts-2007
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 11218
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-Maj-2007 kl. 14:54

Oprindeligt skrevet af musicus musicus skrev:


Jeg har ved selvsyn konstateret, at i hvert fald Panasonics DVD-afspillere: DVD-S52, DVD-S97 og DVD-S99 alle har denne funktion indbygget. 

Nix - de kan flytte underteksterne ned, men ikke op.

Edit: Note to self: Læs tråden før du svarer, tumpe!



Redigeret af AV Precision - 22-Maj-2007 kl. 14:55
Til top
FNørd Se dropdown menu
Guld medlem
Guld medlem


Oprettet: 22-Oktober-2006
Sted: Denmark
Status: Offline
Point: 702
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22-Maj-2007 kl. 16:08

Oprindeligt skrevet af AV Precision AV Precision skrev:

Mitsubishi projektorer har f.eks. en løsning hvor du bare benytter 2.35:1 feltet i DLP-chippen, og så kan du vælge et 2.35:1 lærred. Det koster opløsning når man kører 16:9, fordi du ikke bruger hele chippen.

Kan en Mitsubishi 5000 gøre dette?

Hvis vi så har 1920 horizontalt bliver det så ca 817 vertikalt?

Det er vel også en sænkning af opløsning eller hvordan hænger det sammen?

Måske er vi off-topic her og burde flytte over til projektorer!

Feltråbet må vist være - "Hyr en ekspert" *S*

Med venlig hilsen FNørd

Til top
 
 Besvar Besvar Side  <1 345
 
Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu